Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konzervy pro kočky

29. 5. 2012

 

 

Ahoj, 

zajímali jste se někdy o složení konzerv pro kočky? Pokud ne, zde Vám předkládám jeden malý vzorek. Jedná se o konzervu, jež se nazývá Paté s kuřecím masem a játry - krmivo pro kočky. Jste zvědaví kolik kuřecího masa a jater tam bude? Já taky. Začínáme:

První věta zní slibně
Vyrobeno z kvalitního kuřecího masa a hovězích jater, bez aromatických přísad, syntetických zchutňovatel, barviv a konzervačních látek. - To by mohla být kvalitní konzerva.

Dále je obohacena o vitaminy a minerální látky. Obsahuje též aminokyselinu taurin, která je nezbytná pro správnou funkci srdce a mozku.  - To se mi opravdu líbí.

A co složení? 

  1. maso a výrobky živočišného původu (min. 4% kuřecí, min. 4% játra)
  2. obiloviny
  3. minerální látky

A to je vše. Není to nějaké divné. Jen tři složky? A co to maso? - 4% kuřecího a 4% jater = 8% a co ten zbytek? By mě opravdu zajímalo, co se skrývá pod označením výrobky živočišného původu. Dále obiloviny - a to by chtělo trošku konkrétněji. O jakou obilovinu se jedná a množství. A to samé minerální látky. 

Dále tady máme nějaké Analytické složky: 

  1. vlhkost 77 %
  2. protein 10 %
  3. obsah tuku 6 %
  4. hrubý popel 3,5 %
  5. hrubá vláknina 0,5 %

Hrubý popel? Co to má jako být? Popel. Jaký popel? Z čeho popel? Chci upozornit, že nejsem - opakuji - nejsem žádná popelnice.

Zdá se mi to nebo tam ještě něco chybí? 77 + 10 + 6 + 3,5 + 0,5 = 97 %, ale pokud vím, celek má mít 100 %. Někam se nám ztratily 3 %. A to radši ani nechci vědět, co tam chybí.

Konzerva mě zklamala. Chutná fakt výborně. Ale ten popel mě urazil. A výrobky živočišného původu se mi nelíbí. Kdo ví, co je v tom semletého. 

Příště mrknu na ty svoje "milované" granule. Kdo ví, možná dopadnou lépe než konzervy. 

Mějte se pěkně 

Váš Leopold II.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář