Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč se jmenuji zrovna Leopold II. ?

27. 5. 2012

 

Na začátku všeho se stala jedna opravdu smutná věc, která se stává rodinám na celém světě a vždycky zůstane v každém nás v paměti. 

 

Rok předtím než jsem se narodil já, se mojí mamce narodila dvojčata. Byli to dva kluci, ale bohužel se narodili mrtví. Pojmenovali je Theodor a Leopold. Za rok jsem se narodil já a dostal jsem jméno Leopold II. Pro toto jméno se rozhodli, aby nikdy nezapomněli a uctili památku mých starších bratrů. 

 

Jméno Leopold je německého původu a svátek mám 15. listopadu. Toto jméno je složeno ze dvou částí - původně se psalo Liutbald = Liut (dnes se používá slovo Leute - lidé) + bald (znamená rychlý, smělý a nebojácný). 

 

Já osobně jsem si musel chvilku zvyknout na toto jméno. Popravdě řečeno v dnešní době jméno Leopold není tak obvyklé. Mezi oblíbené jména patří například - Max, Matyáš, Mikeš, Tom anebo Mourek. Ale musím se přiznat, že jsem rád, jak se jmenuji. Není nad to když potkáte venku nějakou hezkou "kočku" a ona se vás zeptá, jakže se to jmenuješ a já odpovím Leopold II. Tak to většinou udělá dobrý dojem a když nahodím ještě roztomilý výraz - mám jisté rande. 

 

Hezký den přeji

Váš Leopold II.

 

PS: A jak se jmenuje Váš mazel? Napište do komentářů

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář